Ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο

Η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ υποστηρίζοντας την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης, συμμετείχε στην παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου 2020.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ φιλοξένησε το Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΣΤΟΡΓΗ» στα διαγνωστικά της εργαστήρια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν.
Ειδικότερα την Τετάρτη 12/2 ,την Πέμπτη 13/2 και την Παρασκευή14/2 εθελοντές του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗΣ» βρέθηκαν διαδοχικά στα διαγνωστικά εργαστήρια της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ στην Πυλαία , Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά με σκοπό την  ενημέρωση του κοινού.
Παράλληλα προσφέρονται δωρεάν, δέκα υπερηχογραφήματα από το παιδοακτινολογικό τμήμα της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ για την εξυπηρέτηση διαγνωστικών αναγκών των παιδιών της ΣΤΟΡΓΗΣ.
Η «ΣΤΟΡΓΗ» ιδρύθηκε το 1991,μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Τίμης Μπακατσέλου μαζί με μια ομάδα γυναικών ,που είχαν την κοινωνική ευαισθησία και το όραμα να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στις οικογένειές τους. Η «ΣΤΟΡΓΗ» έκτοτε προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες της στη Β. Ελλάδα.
Το πρώτο μεγάλο έργο της «ΣΤΟΡΓΗΣ»  είναι το πρότυπο αιματολογικό κέντρο 4.000 τμ.το οποίο  κατασκεύασε, εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά και το δώρισε στο νοσοκομείο  «Γ.Παπανικολάου».
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η δημιουργία  ξενώνα φιλοξενίας 2.000 τμ. στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο ξενώνας σήμερα φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους οι οποίοι προέρχονται κυρίως από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, χωρίς οικονομική συμμετοχή και για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.
Τα έσοδα της ΣΤΟΡΓΗΣ προέρχονται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει ζητηθεί ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση.