Ξενώνας Στοργή

Το δεύτερο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ξενώνα για τα παιδιά που νοσούν αλλά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται  από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Εκεί φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%832

Ο Ξενώνας χτίστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, επί δημαρχίας Χριστόδουλου Οικονομίδη και αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. Διαθέτει 18 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, τραπεζαρία, κυλικείο, χώρους για πλυντήρια –στεγνωτήρια, βοηθητικούς χώρους, χώρους αναψυχής, υπολογιστών καθώς και χώρους διδασκαλίας ώστε τα παιδιά να μη χάνουν την επαφή με τα μαθήματα τους. Εξοπλισμένος με διάφορα ειδικά παραρτήματα αλλά και βοηθητικούς χώρους, ο Ξενώνας καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Τελετή θεμελίωσης

Τον Ιανουάριο του 2012 τελέστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντρέα Λοβέρδο η θεμελίωση του Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών.

teleti-themeliosis

Τελετή εγκαινίων

Τον Οκτώβριο του 2016 σε μια επίσημη τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων αλλά και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

egkainia