Ξενώνας Στοργή

Το δεύτερο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ξενώνα για τα παιδιά που νοσούν αλλά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται  από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Εκεί φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

%ce%be%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%832

Το δεύτερο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία του Ξενώνα για τα παιδιά που νοσούν αλλά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται  από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Εκεί θα φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Ο Ξενώνας χτίστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, επί δημαρχίας Χριστόδουλου Οικονομίδη και αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. Διαθέτει 19 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, τραπεζαρία, κυλικείο, χώρους για πλυντήρια –στεγνωτήρια, βοηθητικούς χώρους, χώρους αναψυχής, υπολογιστών καθώς και χώρους διδασκαλίας ώστε τα παιδιά να μη χάνουν την επαφή με τα μαθήματα τους. Εξοπλισμένος με διάφορα ειδικά παραρτήματα αλλά και βοηθητικούς χώρους, ο Ξενώνας καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

 

 

 

 

Τελετή θεμελίωσης

Τον Ιανουάριο του 2012 τελέστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντρέα Λοβέρδο η θεμελίωση του Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών.

teleti-themeliosis

Τελετή εγκαινίων

Τον Οκτώβριο του 2016 σε μια επίσημη τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων αλλά και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

egkainia

Τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Οκτωβρίου 2016, απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο και την Κυρία Πολυτίμη Μπακατσέλου Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών  «ΣΤΟΡΓΗ».

Δυστυχώς διαπιστώνεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά, η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Ξενώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα 2,5 χρόνια, από την έναρξη λειτουργίας του,  στα 19 δωμάτια του Ξενώνα, έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 181 άνθρωποι, 45 παιδιά, 65 οικογένειες, με μακροχρόνια διαμονή.

Ο Ξενώνας “ΣΤΟΡΓΗΣ” διαθέτει σύγχρονη οργάνωση και άρτιο εξοπλισμό. Τα δωμάτια είναι δίκλινα και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και για δεύτερο συνοδό, ενισχύοντας   τη συνοχή της οικογένειας, η οποία στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι πολύ σημαντική.  Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ξεχωριστό μπαλκόνι και περιλαμβάνει προσωπικό w.c-μπάνιο, ψυγείο, ντουλάπα, ψύξη-θέρμανση, τηλεόραση. Υπάρχουν  αίθουσες δραστηριοτήτων, Η/Υ, Σχολείου, πλυντήρια στεγνωτήρια, κοινόχρηστοι χώροι, κουζίνα-τραπεζαρία, σαλόνι, παιδότοπος και βοηθητικοί χώροι.

Η αγορά επιβατηγού αυτοκινήτου 9 θέσεων από το Σύλλογο «ΣΤΟΡΓΗ» και η μεταφορά των παιδιών και των συνοδών, τους τελευταίους μήνες, από τον Ξενώνα προς τα Νοσοκομεία με  επιστροφή, γέμισε αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους, καλύπτοντας μια πάγια ανάγκη των οικογενειών, οι οποίες αντιμετωπίζουν, εκτός του μεγάλου προβλήματος της υγείας τους και οικονομικά προβλήματα και  δυσκολίες.

 

Η Πρόεδρος  του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» Κυρία Πολυτίμη Μπακατσέλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , προσφέρουν με αγάπη και συγκίνηση,  το ολοκαίνουριο όχημα, στα παιδιά και τους συνοδούς τους, για τη μετακίνησή τους , από τον Ξενώνα «ΣΤΟΡΓΗ» με επιστροφή  στα Παιδοογκολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου.

 Ο Ξενώνας ενισχύεται δημιουργικά και ουσιαστικά με οργανωμένα εσωτερικά προγράμματα και συνεργασίες.

Λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο με διορισμένο δάσκαλο Δημοτικού Σχολείου Δήμου Καλαμαριάς, από το  Υπουργείο Παιδείας, με τη διαδικασία της  κατ`οίκον διδασκαλίας, για να μην χάνουν τα μαθήματά τους τα παιδιά, να περνούν την τάξη και να μη ξεκόβουν από την κοινωνική  πραγματικότητα.

Πρόγραμμα με εθελοντές, οι οποίοι στηρίζουν τις δραστηριότητες, τις ψυχαγωγικές γιορτές και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Επιστημονική και εξειδικευμένη υποστήριξη παρέχεται σε παιδιά και γονείς, από Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Δημοκρίτειο, Α.Π.Θ., Μακεδονίας.

Με την επικοινωνία, συνεργασία  και συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, φίλων του Ξενώνα «ΣΤΟΡΓΗΣ» και διάφορων φορέων.

Στον Ξενώνα, «το μεγάλο σπίτι τους», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, οι φιλοξενούμενες οικογένειες βρίσκουν ζεστασιά ,στήριξη και στοργή, μένουν με αξιοπρέπεια, με άριστες συνθήκες διαβίωσης, οργανώνουν τη ζωή τους  και παίρνουν δύναμη για το δύσκολο αγώνα τους.Παιδιά και γονείς, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.   στην Κυρία Πολυτίμη Μπακατσέλου Πρόεδρο του Συλλόγου και σε  όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την ευλογία, σκέφτηκαν, αποφάσισαν να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν τον Ξενώνα «ΣΤΟΡΓΗΣ».

Διαδικασία Φιλοξενίας

Στον Ξενώνα “ΣΤΟΡΓΗΣ” φιλοξενούνται, με σειρά προτεραιότητας, όλες οι περιπτώσεις των παιδιών, ηλικίας απο 0 – 18 ετών, τα οποία παραπέμπονται  απο τα παιδοογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου, απο φορείς και μεμονωμένα απο τους ίδιους του ενδιαφερόμενους γονείς. Το διάστημα φιλοξενίας ορίζεται με  παραπεμπτικό των ιατρών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, λειτουργεί λίστα αναμονής.

Δικαιολογητικά

Αίτηση φιλοξενίας (Συμπληρώνεται στον Ξενώνα)

Φωτοτυπία ( χορηγείται απο τον Ξενώνα) με την προσκόμιση :  Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άλλου Δημοσίου εγγράφου

Παραπεμπτικό απο τους Διευθυντές των Αιματολογικών και Ογκολογικών Τμημάτων.

Εξουσιοδότηση των γονέων ή του νόμιμου κηδεμόνα επικυρωμένη σε Αστυνομικό Τμήμα, όταν μαζί με το παιδί χρειαστεί να μείνει ενήλικο συγγενικό πρόσωπο, αντί των γονιών.

Βεβαίωση απο το Τήμα Αλλοδαπών περί νόμιμης παραμονής, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι αλλοδαπός.

Λοιπά δικαιολογητικά κατα περίπτωση.