Βιογραφικό Σημείωμα

chairwoman5x5cm

H Τίμη Μπακατσέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκληρώνοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τιμήθηκε με έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας και σπούδασε Μηχανολογία. Σήμερα είναι επίτιμη πρόξενος της Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη και σύζυγος του Αλέξανδρου Μπακατσέλου.

Κοινωνική Δραστηριότητα

Με την πάροδο των χρόνων, η Τίμη Μπακατσέλου απέκτησε μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα έχει αποτελέσει και αποτελεί μέλος πολλών φιλανθρωπικών και πολιτιστικών σωματείων όπως:

  • του Συλλόγου Φίλων της Σχολής Κωφαλάλων
  • του Άσυλου του Παιδιού
  • της Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών
  • του Συλλόγου Φίλων Μουσικής
  • του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πανοράματος
  • του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παιδιών
  • του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης ως επίτιμο μέλος
  • του Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου»

Πολιτιστικές Δράσεις

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» η Τίμη Μπακατσέλου, αναλαμβάνει την οργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων προσφέροντας στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να παραστούν σε πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διεθνούς βεληνεκούς, όπως η συναυλία του τενόρου Λουτσιάνο Παβαρότι που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2004 παρουσία 5.000 θεατών καθώς και πολλές συναυλίες κλασσικής και σύγχρονης μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει διοργανώσει επίσης έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα την Όπερα καθώς και πολλές άλλες πολιτιστικές δράσεις.

Τιμητικές Διακρίσεις

Η πρόεδρος του συλλόγου έχει τιμηθεί με Χρυσό μετάλλιο από την επιτροπή βραβεύσεων των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης για την πολύπλευρη κοινωνικής της προσφορά και αναγνωρίζεται ως η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Paul Harris Fellow του Διεθνούς Ρόταρυ.

Έχει βραβευθεί επίσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, από τον  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιστημόνων, τον Μακεδονικό Σύνδεσμο Ελληνοαμερικανικής Φιλίας, από το Τμήμα γυναικών Ν.Δ. Κεντρικού Τομέα, από τη Λέσχη Lions, από το Σύλλογο Μακεδονική Κίνηση,  από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, από την Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, από τον Σοροπτιμιστικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με το Αργυρούν Μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης το οποίο δίδεται σε εξέχουσες προσωπικότητες, από το American College of Thessaloniki με το βραβείο Ανθρωπιστικής και Κοινωνικής προσφοράς και από τον Σύλλογο Πελοποννησίων  Θεσσαλονίκης «Κολοκοτρώνης». Επίσης, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, από τον Αθλητικό Όμιλο του Δήμου Θερμαϊκού, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για το κοινωνικό της έργο εντός Ελλάδος Έχει ακόμα βραβευθεί από την Παμμακεδονική Οργάνωση Γυναικών Θεσσαλονίκης, από τον Αθλητικό Όμιλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» Σταυρούπολης, από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία, από την Πρόεδρο των Φιλιππίνων κα Gloria Arroyo με το Διεθνές Βραβείο «GUSI Peace Prize International» για το 2009, από την Πανελλήνια Εθελοντική Οργάνωση Αγωγής Υγείας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΓΕΙΑΣ», από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, από το Ι.Ε.Κ. «ΑΚΜΗ», από το περιοδικό «LIFE & STYLE» ως η Γυναίκα της Χρονιάς 2009 στον χώρο της Κοινωνικής Προσφοράς, από την Λέσχη Θεσσαλών Θεσσαλονίκης «ΡΗΓΑΣ Ο ΦΕΡΑΙΟΣ». Βραβεύτηκε επιπλέον από το Ι.Ε.Κ. «ΞΥΝΗ», από την Ένωση τέως Βουλευτών  και Ευρωβουλευτών Ελλάδος, από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας εν Αθήναις, από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, από το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, από την Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης, από τους Ροταριανούς Ομίλους Θεσσαλονίκης, από το Δήμο Ωραιοκάστρου και από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον και της συζύγου του, κλήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά της κας Χίλαρυ Κλίτον, πρώην γερουσιαστού των Η.Π.Α., εκπροσωπώντας τη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος έχει βραβευθεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει στην Ελλάδα, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

i_proedros_tou_sullogou