Αιματολογικό Kέντρο ΣΤΟΡΓΗ στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου

Η ΣΤΟΡΓΗ κατασκεύασε και εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά ένα ολοκληρωμένο Αιματολογικό Κέντρο, το πρώτο μεγάλο της έργο, το οποίο εδώρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και του οποίου τα εγκαίνια έκανε ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.

aimatologiko-kentro-storgi2

Το Αιματολογικό Κέντρο της ΣΤΟΡΓΗΣ κτίστηκε στο γενικό νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου σε χώρο που διατέθηκε από το νοσοκομείο. Καταλαμβάνει έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων  που είναι διαμοιρασμένη σε τρείς ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια.

aimatologiko-kentro-storgi

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία, θάλαμο βραχείας νοσηλείας (4 κρεβάτια), εξεταστήρια, εργαστήρια, γραφεία, αποθήκες και γενικότερα βοηθητικούς χώρους υποστήριξης της λειτουργίας των άλλων δύο ορόφων.

Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών. Η Μονάδα Μεταμοσχεύσεως αποτελείται από 8 θαλάμους (8 κρεβάτια) υψηλής αποστείρωσης για τις μεταμοσχεύσεις, 6 θαλάμους (8 κρεβάτια) για την προ της μεταμοσχεύσεως περίοδο καθώς και την αποθεραπεία και διάφορους βοηθητικούς χώρους.

Από την μελέτη έχουν καθοριστεί ειδικές τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τις τελειότερες σύγχρονες μεθόδους για την αποστείρωση των χώρων και έχουν προβλεφθεί ειδικά υλικά για να εξασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων  υγιεινής.

Ο τρίτος όροφος περιλαμβάνει την αιματολογική κλινική με 30 κρεβάτια.

aimatologiko-kentro-storgi3

Το Αιματολογικό Κέντρο είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο αιματολογικό κέντρο που υπάρχει στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα πολύ λίγα στον κόσμο επειδή είναι αυτόνομο, δηλαδή δεν έχει ανάγκη υποστήριξης από κανένα άλλο τμήμα του νοσοκομείου. Έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες της Βορείου Ελλάδος όσο και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών.