Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΣΤΟΡΓΗ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΣΤΟΡΓΗ»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Δελτίο Τύπου

Την ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τον Παιδικό Καρκίνο, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κος Ιουστίνος. Ήταν όλοι παρόντες. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, κύριος Σταύρος Καλαφάτης απηύθυνε  χαιρετισμό και συνεχάρη το σύλλογο “ΣΤΟΡΓΗ” και την Πρόεδρό του κυρία Πολυτίμη Μπακατσέλου ,για τη διαχρονική και πολύτιμη προσφορά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και ανακοίνωσε  το σχεδιασμό και την ίδρυση 2 νέων Νοσοκομείων, από την πολιτεία, στη  Θεσσαλονίκη. Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν οι αντιπεριφερειάρχες κυρίες Βούλα Πατουλίδου και Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης κύριος Αηδονόπουλος Χάρης, ο βουλευτής κύριος Κούβελας Δημήτρης και η βουλευτής κυρία Ευθυμίου Άννα και μίλησαν για τη σημαντική προσφορά του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ», στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παιδικό καρκίνο.

Η κυρία Πολυτίμη Μπακατσέλου Προέδρος του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», πλαισιωμένη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την Αντιπρόεδρο κυρία Βούλα Πενέλη και τη Γενική Γραμματέα κυρία Μαρία Ιωαννίδου, παρουσίασε το έργο του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ»,  που εδώ και 32 χρόνια από την ίδρυσή του, αγκαλιάζει  τη Βόρεια Ελλάδα, νησιά και άλλες περιοχές και στηρίζει τα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειές τους με κάθε τρόπο, με έργα και δράσεις, για να αντιμετωπίσουν νικηφόρα το δύσκολο αγώνα τους, κατά του παιδικού καρκίνου. «Ο Παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί με Έγκαιρη διάγνωση, κατάλληλη θεραπεία, υπηρεσίες φροντίδας, κοινωνικής αλληλεγγύης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, πολύπλευρα και σφαιρικά», ανέφερε μεταξύ των άλλων, η Πρόεδρος του Συλλόγου  “ΣΤΟΡΓΗ”, κα Πολυτίμη Μπακατσέλου και άγγιξε τις ψυχές των παρευρισκόμενων, με το Δυνατό Μήνυμα για Αγάπη, Προσφορά, Αισιοδοξία και Κοινωνική Αλληλεγγύη.

 Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κύριος Δαρδαμανέλης Γιάννης, για μια ακόμη φορά τόνισε συγκινημένος ,πως ο Δήμος Καλαμαριάς θα είναι Αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει ο σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ και θα βρίσκεται κοντά στις οικογένειες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ». Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς κυρία Ευλαμπία Ντόντη -Μπανιώρα σημείωσε , πως τα προγράμματα του Δήμου θα στηρίξουν, τις δράσεις του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ».

Καταξιωμένοι ιατροί επιστήμονες παρουσίασαν  τις σύγχρονες  τάσεις και προοπτικές με  τα νέα ερευνητικά δεδομένα, αναφορικά με τον παιδικό καρκίνο.

Η Δόκτωρ Παπακωνσταντίνου Ευγενία Παιδίατρος Ογκολόγος, Διευθύντρια του Παιδοογκολογικού Τμήματος, Πρόεδρος της Ογκολογικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιπποκράτειου  Νοσοκομείου, η κυρία Άννα Ταπάρκου Βιολόγος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Α Παιδιατρικής Αιματολογικής Κλινικής ΑΠΘ, συνεργάτης  του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου  Νοσοκομείου, ο κύριος Χατζηπαντελής Εμμανουήλ Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ υπεύθυνος της Μονάδας Παιδικής και Εφηβικής Αιματολογίας Ογκολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. η κυρία Γαλή – Τσινοπούλου Ασημούλα, Καθηγήτρια  ΑΠΘ, Διευθύντρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας , Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Ενημέρωση για τη δωρεά του μυελού των οστών πραγματοποίησε  το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Καλαμαριάς.

Πολλά χαμόγελα σκόρπισαν οι χαρούμενες φωνές των παιδιών  της ΣΤ΄ τάξης, από το  4ο Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς , με τους εμπνευσμένους παιδαγωγούς τους και το δάσκαλό τους κύριο Κάσκαρη Γιάννη, ,ο Άγγελος, ο Θεοδόσης, η Σοφία, ο Θεμιστοκλής, η Κατερίνα,  η Μαρία, η Έλενα, ο Αντώνης, ο Θανάσης, ο Μενέλαος, ο Βασίλης, ο Αναστάσης,  η Εύα, ο Πέτρος, η Δανάη, ο Μάριος, ο Ιωάννης, η Αναστασία, η Μαρία- Νεφέλη,  η Παναγιώτα , ο Λουκάς, τραγούδησαν για τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ .

Μητέρες των παιδιών ,που φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα του συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ», μοιράστηκαν την εμπειρία, από την περιπέτεια  του αγώνα τους με τον παιδικό καρκίνο δίνοντας σε όλους ,μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

Τις εργασίες της ημερίδας,   στήριξαν οι  εθελοντές, «Το  Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης», ο κύριος Φλέγκας  Γιώργος, ο οποίος επιμελήθηκε το video με το έργο του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ».

Την παρουσίαση  και το συντονισμό πραγματοποίησε η κυρία Σιώτη Μαρία,  Προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας από την ΕΡΤ3.

Στο τέλος των εργασιών οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ, προσφορά του χορηγού μας , PAOK Action.