ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΣΤΟΡΓΗ”

στοργή power point

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΣΤΟΡΓΗ” ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αφορούν τον Ξενώνα στη πόλη της Θεσσαλονίκης Περιοχή Καλαμαριάς Ροδοπόλεως 5.

Για  τη λειτουργία  πέντε χρόνων 2016 – 2021

Είναι Χρήσιμα για μελλοντικό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη ανταπόκριση – εξέλιξη των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ξενώνα ,στις ανάγκες των ενδιαφερομένων ανθρώπων.

Καταγράφονται παρατηρήσεις και μια σφαιρική οπτική για τη φιλοξενία στον Ξενώνα του Συλλόγου “ΣΤΟΡΓΗ”.

Για την πρόσβαση στις πληροφορίες λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ,σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4624/2019: Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα,  εφαρμογή κανονισμού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2026/679 για την προστασία φυσικών προσώπων.

Μεταβλητές Καταγραφής Φιλοξενουμένων

Παιδί

Ηλικία

Φύλο

Τόπος  κατοικίας

Ασθένεια

Οικογένεια

Γονείς  -συνοδοί

Συνολικά Φιλοξενήθηκαν:  Παιδιά :85 Οικογένειες 106

Ο Ξενώνας διαθέτει 19 δίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα,  τα οποία αξιοποιούνται αποκλειστικά για τη διαμονή παιδιών με καρκίνο και των συνοδών τους. Σκοπός  λειτουργίας του ξενώνα είναι η παροχή στέγης, η εξασφάλιση άνετης διαμονής, η σημαντική διευκόλυνση γονέων και των παιδιών μέσω προγραμμάτων, δραστηριοτήτων, παροχών,  όπως μεταφορά με το ιδιόκτητο 9θέσιο αυτοκίνητο του συλλόγου “ΣΤΟΡΓΗ”,απο και προς τα Παιδοογκολογικά Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ,ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, εξασφάλιση κάθε μορφής βοήθειας κατα περίπτωση (διεκπεραίωση ζητημάτων με υπηρεσίες – φορείς, τρόφιμα -ρουχισμό) και η διαμόρφωση ενος φιλόξενου και ασφαλούς περιβάλλοντος,  το οποίο  υποστηρίζει τα παιδιά,  να μη χάσουν την κοινωνικότητα,  τη διάθεση για συμμετοχή και τη συνοχή στη ζωή τους,  όσο αυτό είναι εφικτό, με τα νέα δεδομένα της υγείας τους.

Η Πληρότητα στον Ξενώνα ορισμένες χρονιές ξεπερνούν το 100%,αφού κάθε δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραπάνω απο μια οικογένεια κάθε χρόνο.

Γεωγραφική Κατανομή οικογενειών:

Τρίκαλα,Καρδίτσα,Λήμνο,,Κατερίνη,Φλώρινα,Θεσσαλονίκη,Αλβανία,Ιράκ,Καβάλα,Κοζάνη,Σέρρες,Ημαθία,Ξάνθη,

Έβρος,Γρεβενά,Βόλο,Πτολεμαίδα,Ροδόπη,Καστοριά,Λάρισα,Χαλκιδική,Δράμα,Πέλλα

Θεραπεία Παιδιών στα Παιδοογκολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων :

ΑΧΕΠΑ: 46,6 %,Ιπποκράτειο 50% ,Παπανικολάου 2,4%

Η ηλικία των Φιλοξενούμενων Παιδιών είναι απο μηνών έως 18 ετών

αγόρια 48% κορίτσια 51,2%

Σε μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων – συνοδών είναι ηλικίες 38-43.

Σε πολλές περιπτώσεις εκτός απο τους γονείς έχουμε συνοδό τη γιαγιά ,παππού, ενήλικη αδελφή,  αδελφό και μέλη ευρύτερης κοινωνικής οικογένειας

Σημειώνουμε σε μεγάλο ποσοστό αιματολογικούς καρκίνους, λεμφώματα και τη θετική πορεία των  παιδιών.

“Κανένα παιδί να μη μένει χωρίς ζεστασιά και ασφάλεια μαζί με τους γονείς του.

«Ο Σύλλογος “ΣΤΟΡΓΗ” στις δύσκολες συνθήκες,  όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με την Πανδημία,  συνεχίζει χωρίς καμία διακοπή να υποδέχεται με ενδιαφέρον και αγάπη στην αγκαλιά του,  τα παιδιά και τους συνοδούς τους,  όσο χρονικό διάστημα έχουν ανάγκη και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τη θεραπεία των παιδιών”.

Πρόεδρος του Συλλόγου “ΣΤΟΡΓΗ”

Κυρία Τίμη  Μπακατσέλου