15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατα του Παιδικού Καρκίνου

 

Μήνυμα από την  Κυρία  Τίμη   Μπακατσέλου Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Των Καρκινοπαθών Παιδιών “ΣΤΟΡΓΗ”

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με παιδιά που πάσχουν απο νεοπλασματικές ασθένειες, η ημέρα 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένη στα παιδιά που νοσούν και μπορούν να χαμογελούν με αισιοδοξία, δύναμη, δίνοντας  μαθήματα ζωής σε όλους μας.

Πεποίθησή μας είναι, πως με την έγκαιρη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία,με υπηρεσίες φροντίδας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Δεν είναι τυχαίο, πως πριν 30 χρόνια το έτος 1991, ιδρύσαμε το Σύλλογο “ΣΤΟΡΓΗ”, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώσαμε την ανάγκη που είχαν οι μικροί ασθενείς και οι συνοδοί τους να μένουν με ασφάλεια, χωρίς το άγχος και την αγωνία της καθημερινής διαβίωσης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης  για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα της υγείας τους.

Ο Σύλλογος “ΣΤΟΡΓΗ”  έχοντας ως στόχο, να βοηθήσει με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους γονείς, εκτός των άλλων έργων, έχτισε και λειτουργεί απο το έτος 2016 Ξενώνα φιλοξενίας στην περιοχή της Καλαμαριάς .Ο Ξενώνας είναι το σπίτι για τα παιδιά ηλικίας 0 – 18 ετών μαζί με τους γονείς και συνοδούς, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους, στα Παιδοογκολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τον ένα χρόνο. Ο Ξενώνας είναι ένα κτίριο  2.000 τ.μ., διαθέτει 19 δίκλινα δωμάτια με πλήρη ξενοδοχειακό εξοπλισμό, οργάνωση και υποδομή με αίθουσες ψυχαγωγίας, αίθουσες σχολείου, για το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας “κατ,οίκον διδασκαλίας” ,ώστε τα παιδιά να μή στερούνται τα μαθήματα, να μη χάνουν την τάξη τους και να μη αποκόπτονται απο την κοινωνική πραγματικότητα. Η διαμονή τους είναι αυτόνομη  και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.Από το έτος 2016 έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα πάνω απο 300 άνθρωποι και έχουν βοηθηθεί πολλές άλλες οικογένειες ποικιλοτρόπως.

Η στήριξη και η βοήθεια  είναι  σταθερή, συνεχής, δεδομένη προς όλους, όσοι έχουν ανάγκη,  μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, με  διασφάλιση ποιότητας Ζωής, με Ενδιαφέρον, Κατανόηση, Φροντίδα, Αγάπη και κατάθεση ψυχής απο όλους μας.

Με τη σημερινή κατάσταση ,λόγω και της πανδημίας, η αγκαλιά του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» παραμένει ανοιχτή, με πίστη στο σκοπό μας και συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μάχη κατα του Παιδικού Καρκίνου, στην Ευαισθητοποίηση του Ευρύτερου Κοινωνικού Συνόλου, μαζί με συνοδοιπόρους Φίλους, Μέλη, Εθελοντές, Συνεργάτες, Χορηγούς, Δωρητές .

Όλοι μαζί ενώνουμε τα χέρια της Στοργής, της Αγάπης, της Προσφοράς, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κανένα παιδί να μη μένει χωρίς κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, φροντίδα και ασφάλεια, για να μπορούμε να εισπράττουμε πολλά-πολλά χαμόγελα απο τους μικρούς μας φίλους –  ήρωες.

   Τίμη   Μπακατσέλου